Efisiensi produksi sawi pakcoy (Brasica rapa L.) di Desa Sumberejo Kota Batu

Authors

  • Lukas Irwantus Dangkung Program Studi Agribisnis, Fakultas Pertanian, Universitas Tribhuwana Tunggadewi Malang
  • Agnes Quartina Pudjiastuti Program Studi Agribisnis, Fakultas Pertanian, Universitas Tribhuwana Tunggadewi Malang
  • Ninin Khoirunnisa Program Studi Agribisnis, Fakultas Pertanian, Universitas Tribhuwana Tunggadewi Malang

DOI:

https://doi.org/10.33474/jase.v1i2.9095

Keywords:

efficiency, production, pakcoy, allocatif

Abstract

Pakcoy mustard (Brasica rapa L.) has a relatively high economic value in terms of low farming costs, so it has the potential to continue to be developed because the community widely consumes it both in fresh and processed form. The development of the population and industrial users of pakcoy mustard as a raw material causes this commodity's demand to continue to increase. This study aimed to analyze the production efficiency of pakcoy mustard  in the village of Sumberejo. This village is one of the pakcoy mustard production centers in Batu City. The data was collected through interviews with 45 pakcoy farmers selected from 350 pakcoy farmers in the research location. The data that has been collected were analyzed with the Cobb-Douglas production function, then the allocative efficiency was calculated. The results showed that the use of seeds, TSP, and NPK fertilizers in pakcoy mustard production in the village of Sumberejo, Batu City was not allocatively efficient.

References

Amane, G. S., Bahari, B., & Geo, L. O. (2019). Analisis Efisiensi Alokasi Penggunaan Faktor Produksi Pada Usahatani Tomat Di Kecamatan Kapontori Kabupaten Buton. Jurnal Sosio Agribisnis, 4(1), 26–33. https://doi.org/10.33772/jsa.v4i1.7420

Azzura, D., Marsudi, E., & Usman, M. (2017). Analisis Pendapatan Usahatani Sayur-Sayuran dan Faktor-Faktor yang Mempengaruhinya di kecamatan darussalam kabupaten Aceh Besar. Jurnal Ilmiah Mahasiswa Pertanian Unsyiah, 2(3), 92–105.

BPS. (2019). Statistik Tanaman Sayuran dan Buah-Buahan Semusim Indonesia 2018. In S. S. Hortikultura (Ed.). BPS RI. https://www.bps.go.id/publication/2019/10/07/9c5dede09c805bc38302ea1c/statistik-tanaman-sayuran-dan-buah---buahan-semusim-indonesia-2018.html

Damayanti, A. (2016). Analisis usahatani sawi di Dusun Taman Arum Kecamatan Loa Kulu Kabupaten Kutai Kartanegara. Magrobis Journal, 16(1), 23–32.

Damayanti, N. S., Widjajanto, D. W., & Sutarno, S. (2019). Pertumbuhan dan produksi tanaman sawi Pakcoy (Brassica rapa l.) akibat dibudidayakan pada berbagai media tanam dan dosis pupuk organik. Journal Agro Complex, 3(3), 142–150. https://doi.org/10.14710/joac.3.3.142-150

Halim, A., & Suherman. (2019). Analisis Pendapatan Petani Sayur Sawi di Kecamatan Paal merah Kota Jambi. Jurnal Development, 7(1), 8–14.

Hane, A., & Kune, S. J. (2018). Analisis Pendapatan Usahatani Sawi di Kawasan Ekonomi Masyarakat Desa Bannae Kecamatan Insana Barat. Agrimor, 3(2), 27–29. https://doi.org/10.32938/ag.v3i2.242

Hermawan, W., Noor, T. I., & Setia, H. B. (2020). Faktor – Faktor Yang Mempengaruhi Produksi Sawi Hijau ( Suatu Kasus di Desa Sukamaju Kecamatan Cimaung Kabupaten Bandung). Agroinfo Galuh, 7(2), 399–410.

Hukom, J., Kakisina, L.O., & Sari, R. M. (2019). Analisis produktivitas Petani Sayuran Daun di Desa Passo Kecamatan Baguala Kota Ambon. AGRILAN, 7(3), 227–240.

Kalauw, S. H. S., Timisela, N. R., & Tuhumury, M. T. F. (2015). Analisis Faktor-Faktor yang Mempengaruhi Produksi Sayuran Buncis (Phaseolus Vulgaris L.) di Dusun Telaga Kodok Kabupaten Maluku Tengah. Agrilan, 3(2), 140–156.

Kamisi, H. La. (2013). Analisis usahatani bayam (Studi kasus di Kelurahan Sasa Kecamatan Ternate Selatan Kota Ternate). Agrikan: Jurnal Ilmiah Agribisnis Dan Perikanan, 6(1), 58. https://doi.org/10.29239/j.agrikan.6.1.58-63

Lama, M., & Kune, S. J. (2016). Faktor-Faktor yang Mempengaruhi Produksi Usaha Tani Sayur Sawi di Kelurahan Bensone Kecamatan Kota Kefamenanu Kabupaten Timor Tengah Utara. Agrimor, 1(02), 27–29. https://doi.org/10.32938/ag.v1i02.102

Lamusa, A. (2005). Faktor-faktor yang Mempengaruhi Produksi Kangkung Air di Desa Tulo Kecamatan Dolo Kabupaten Donggala Propinsi Sulawesi Tengah. J. Agroland, 12(4), 512–517.

Lestari, F. N., Rianse, S. I., & Fyka, S. A. (2019). Analisis Perbedaan Pendapatan Usahatani Sawi Semi Organik dan Non Organik di Desa Aunupe Kecamatan Wolasi. Jurnal Ilmiah Agribisnis (Jurnal Agribisnis Dan Ilmu Sosial Ekonomi Pertanian), 4(5), 111–115.

Lestari, O. F., Hasyim, A. I., & Situmorang, S. (2020). Efisiensi Produksi Usahatani Sayuran (Cabai, Sawi dan Kubis) di Kota pagar Alam Provinsi Sumatera Selatan. JIIA, 8(2), 326–333.

Masithoh, S., Nahraeni, W., & Prahari, B. (2013). Analisis Efisiensi Penggunaan Faktor-Faktor Produksi Usaha Tani Kubis ( Brassica Oleracea ) Di Kertasari , Bandung , Jawa Barat. Jurnal Pertanian, 4(2), 100–108.

Mufriantie, F., & Feriady, A. (2014). Analisis Faktor Produksi Dan Efisiensi Alokatif Usahatani Bayam (Amarathus Sp) Di Kota Bengkulu. Agrisep, 15(1), 31–37. https://doi.org/10.24815/agrisep.v15i1.2090

Normansyah, D., Rochaeni, S., & Humaerah, A. D. (2014). Analisis Pendapatan Usahatani Sayuran Di Kelompok Tani Jaya, Desa Ciaruteun Ilir, Kecamatan Cibungbulang, Kabupaten Bogor. Agribusiness Journal, 8(1), 29–44. https://doi.org/10.15408/aj.v8i1.5127

Opat, E., & Hutapea, A. N. (2017). Analisis Pendapatan Usahatani Sawi Manis di Kelurahan Oelami, Kecamatan Bikomi Selatan, Kabupaten Timor Tengah Utara. Agrimor, 2(03), 33–35. https://doi.org/10.32938/ag.v2i03.306

Pudjiastuti, A. Q. (2014). Perubahan Neraca Perdagangan Indonesia Sebagai Akibat Penghapusan Tarif Impor Gula. Agriekonomika, 3(2), 106–116.

Pudjiastuti, A. Q., Anindita, R., Nuhfil, H., & Kaluge, D. (2013). CHANGES EFFECT OF SUGAR IMPORT TARIFF IN INDONESIA. Russian Journal of Agricultural and Socio-Economic Sciences, 3(15), 31–38. https://doi.org/10.18334/np3499

Pudjiastuti, A. Q., & Kembauw, E. (2018). Sugar Price Policy and Indonesia’s Trade Balance. Journal of Advanced Research in Law and Economics, 8(8). https://doi.org/10.14505/jarle.v8.8(30).26

Rakhmawati, K. P., Hasrati, E., & Sumastuti, E. (2011). Analisis Efisiensi Usahatani Sawi Caisim (Brassica juncea L.) Studi Kasus di Kelompok Tani Agribisnis “Aspakusa Makmur†Teras Kabupaten Boyolali. AGROMEDIA, 29(2), 1–18.

Sholeh, M. S. (2014). Pengaruh Tingkat Penerapan Konservasi terhadap Pendapatan Usahatani Sawi (Brassica juncea L.) di Kecamatan Bumiaji Kota Batu. AGROSAINS, 01(01), 1–11. https://doi.org/10.1038/132817a0

Silitonga, A. S., Damayanti, Y., & Nainggolan, S. (2017). Analisis Efisiensi Ekonomi Penggunaan Faktor Produksi Pada Beberapa Jenis Usahatani Sayuran Di Kecamatan Sungai Gelam Kabupaten Muaro Jambi. Jurnal Ilmiah Sosio-Ekonomika Bisnis, 20(1), 2. https://doi.org/10.22437/jiseb.v20i1.5034

Sita, B. R., & Hadi, S. (2016). Produktivitas dan Faktor-Faktor yang Berpengaruh Terhadap Produksi Usahatani Tomat (Solanum lycopersicum Mill) di Kabupaten Jember. JSEP, 9(3), 67–78. https://doi.org/10.31967/relasi.v14i2.265

Suherman. (2019). Analisis Rasio Pendapatan Petani Sayuran Sawi Dengan Petani Padi Di Kecamatan Sukorambi Kabupaten Jember. Relasi : Jurnal Ekonomi, 15(1), 175–195. https://doi.org/10.31967/relasi.v15i1.307

Sulaiman, A. A., Las, I., Subagyono, K., Alihamsyah, T., & Hermanto. (2018). Membangun Lumbung Pangan di Wilayah perbatasan: Sinergitas merintis Ekspor Pangan di Wilayah Perbatasan NKRI (A. Suryana, Hermanto, & R. Hendayama (eds.)). IAARD PRESS.

Suratman, Y. Y. A. (2018). Analisis Pendapatan Usahatani Sawi (Brassica juncea L.) di Kelurahan Landasan Ulin Utara Kecamatan Liang Anggang Kota Banjarbaru. ZIRAA’AH, 43(2), 133–140. https://doi.org/10.1017/CBO9781107415324.004

Wahyuningsih, T., Pudjiastuti, A. Q., & Sumarno. (2020). Production Factors Efficiency Of Potato Farming In Tosari Village. SOCA: Jurnal Sosial Ekonomi Pertanian, 14(3), 511–520. https://doi.org/https://doi.org/10.24843/SOCA.2020.v14.i03.p12

Downloads

Published

2020-11-27

How to Cite

Dangkung, L. I., Pudjiastuti, A. Q., & Khoirunnisa, N. (2020). Efisiensi produksi sawi pakcoy (Brasica rapa L.) di Desa Sumberejo Kota Batu. Journal of Agricultural Socio-Economics (JASE), 1(2), 67–75. https://doi.org/10.33474/jase.v1i2.9095